Besplatni kursevi italijanskog jezika

Naučite italijanski, brzo i lako!

S obzirom na stalni porast interesovanja za učenje italijanskog jezika u Crnoj Gori, Zajednica se trudi da poveća broj kuseva sa ciljem unaprijeđivanja nivoa znanja italijanskog jezika polaznika kurseva i obezbijeđivanja ekvivalentnog sertifikata, u skladu sa evropskim okvirima.

Program besplatnih kurseva

Kursevi se održavaju na različitim lokacijama u Crnoj Gori, u dva ciklusa (mart-jun i septembar-decembar), u ukupnom trajanju od 50 sati za svaki pojedinačni kurs.

Naši kursevi

Zajednica Italijana Crne Gore garantuje odabir najboljih predavača, diplomiranih profesora italijanskog jezika i književnosti, uvijek vodeći računa o iskustvima stečenim na polju učenja jezika. Zajednica zadržava eksluzivno pravo odnosa sa profesorima. Takođe se obavezuje da obezbijedi prostorije prikladne za održavanje predavanja. Svi kursevi koji su do sada organizovani od strane Zajednice Italijana uspješno su završeni, koristeći uvijek najbolje didaktičke metode.

Riječ je o već tradicionalnoj inicijativi obrazovnog karaktera, započetoj osnivanjem Zajednice, koja je na samom početku realizovana uz podršku Regije Veneto, Udruženja Rustia Traine, Dalmati Italiani i Regije Frijuli Venecija Đulija posredstvom Narodnog Univerziteta iz Trsta.

 • A1

  Osnovni nivo I

  Polaznici: korisnici koji nikada nisu pohađali kurseve italijanskog jezika, nikada nisu naučili italijanski jezik

  Trajanje: 50 satiPreuzmi literaturu:
 • A2

  Osnovni nivo II

  Polaznici: korisnici koji su već pohađali kurseve italijanskog jezika nivoa A1 ili poseduju ekvivalentnu potvrdu o poznavanju italijanskog jezika koju je izdala nadležna institucija ili poseduju osnovni nivo znanja italijanskog jezika'

  Trajanje: 50 satiPreuzmi literaturu:
 • B1

  Srednji nivo I

  Polaznici: korisnici koji su već pohađali kurseve italijanskog jezika nivoa A2 ili poseduju ekvivalentnu potvrdu o poznavanju italijanskog jezika izdatu od nadležne institucije ili poseduju dovoljan nivo znanja italijanskog jezika

  Trajanje: 50 satiPreuzmi literaturu:
 • B2

  Srednji nivo II

  Polaznici: korisnici koji su već pohađali kurseve italijanskog jezika nivoa B1 ili poseduju ekvivalentnu potvrdu

  Trajanje: 50 satiPreuzmi literaturu:

Ро završetku kursa, ZI, na preporuku nastavnika kursa, izdaje sertifikat kojim se dokazuje nivo postignute pripreme polaznicima koji su prisustvovali najmanje 70% časova kursa.

Šta kažu naši polaznici i instruktori

Znajući kakva je bila prošla godina, mogu reći da je jedna od rijetko lijepih stvari bila početak onlajn kursa italijanskog jezika. Iako sam ga započela sasvim slučajno, neplanski, kurs je za mene bio prelijepo i veoma korisno iskustvo. Tokom onlajn predavanja naučila sam puno novih stvari o italijanskom jeziku i kulturi. Naravno, za opuštenu atmosferu i profesionalan pristup mogu pohvaliti profesoricu Danijelu sa kojom smo imali prijateljski odnos pun poštovanja. Veoma sam srećna što sam pohađala kurs i veoma sam zadovoljna rezultatima.

- Dejan Kljajić, januar 2021

Prijava za besplatan kurs italijanskog jezika